Koffiepraötje        

 

 

 

 

                           

 

 

augustus 2008

 

 

Redactie      Hendrika Dijkman en Gerrie Nijhof               hendrikadijkman@hetnet.nl

Productie     Jannie Dinkelman                                        jandinkelman@hotmail.com

 

Sluitingsdatum kopij juni nummer:  15 september 2008

 


Van het bestuur

Barchems Feest 2008.

Om het Barchems feest ook op de Woonplus in te luiden worden op woensdag  27 augustus de bewoners en andere belangstellenden om 19.00 uur uitgenodigd in de koffiekamer voor een kop koffie en een borreltje met wat lekkers.  Vervolgens stappen we in tram Bello om de straatversiering van Barchem te bekijken. We raden u aan om u warm te kleden en in ieder geval een sjaal om te doen aangezien de wagons niet geheel tochtvrij zijn.

In de koffiekamer komt een intekenlijst te liggen; er kunnen 24 personen mee met Bello.

Zaterdagochtend  wordt buiten de “tribune” weer opgebouwd om de optocht te bekijken. Dit jaar komt smartlappenkoor “Efkes Anders” de feestvreugde  verhogen.

Rita Asselman/Joke Klein Geltink  SVWB

 

Van de bewoners

Mag ik de gym-club voor senioren onder ieders aandacht brengen? ’t Is voor iedereen goed om te doen, goed voor je lijf en leden en we hebben veel plezier samen. Kom eens kijken op donderdagmiddag van 13.30 tot 14.15 uur in “’t Onderschoer”.

Op 28 mei zijn we met de Seniorensoos op stap geweest. Met de bus naar Ommen, daar op de boot over de mooie Vecht naar Dalfsen en weer terug. In het “Oude Stadhuis” stond de koffietafel klaar. Daarna naar een klompenmakerij, leuk was te horen dat deze mensen soms worden uitgenodigd om over de hele wereld demonstraties te geven. De terugreis ging over de Holterberg. Met een diner bij “In de Groene Jager” werd deze leuke dag, met mooi weer, afgesloten.

De barbecue vanwege het vijfjarige bestaan van de Woonplus was een groot succes. Zeer goed verzorgt en met aardige muziek en zang van het duo Anita Vrielink en Henk Meuleman. In het atrium was het gezellig druk met alle bewoners en vrijwilligers.

Tot slot de leuke tocht met de tram Bello op 19 juli. Om half tien vertrokken we naar de museumboerderij “Roekevisch”. Op de deel werden we ontvangen met koffie en appeltaart. Er was van alles te bekijken en vooral “’t huuske” met het krantenpapier erbij trok mijn aandacht. Wat vond ik dat vreemd en vies toen ik als hongerkind in 1944 in Drente terechtkwam. Alle mensen herkenden dingen van vroeger en vaak hoorde ik zeggen: “weet je nog wel?” Na een mooie rit met Bello werden we afgezet bij het nieuwe eetcafé “Bargheem”, waar iedereen zijn eigen keuze-menu vlot kreeg opgediend.

Weer terug bij “het Station” werd de nieuwe

welkomstwimpel aan de vlaggenmast gehesen door Johan Kerkwijk, onder luid applaus.

Wel bedankt mensen van de Bello en vooral de Vrienden van de Woonplus!

Thea de Wolf

 

Wisselexpositie

Willemien Derksen-Simmelink werd in 1938 geboren in Neede.

De liefde voor het tekenen en schilderen is aangeboren. Een beroepsopleiding in de kunst zat er echter door omstandigheden niet in. Het was 1983 toen er rustiger tijden aanbraken in het gezin en de zaak. De oude wens om iets te doen met vormen en kleuren kwam weer boven. Het materiaal werd aangeschaft en dan is er het beginnen, moeizaam, aarzelend, in het begin als een kat om de hete brij heen draaiend. Ontdekken dat kijken, leren kijken, een van de belangrijkste dingen is bij schilderen. Grote inspiratiebron is de natuur. Een opleiding volgde ze aan de kunstacademie Arnhem. Na enkele jaren met olieverf gewerkt te hebben, ging ze over op aquarelleren. Qua techniek veel moeilijker. Aquarel kan niet gecorrigeerd worden en eist daarom een goede voorbereiding. Het moet er, met uitsparingen voor de lichtere delen, in een keer op. Heel boeiend werk, omdat met aquarelverf en water zulke verrassende effecten bereikt kunnen worden. Toch kwam er een overstap naar acryl. Met acryl kan (bijna) alles. Acryl kan worden gebruikt op papier, op doek of op nog een andere drager en acryl kan wel of niet verdund worden met water of een medium. Acryl is een uniek materiaal, waarbij de structuur gewijzigd kan worden met behulp van een modelleerpasta.

Willemien is er nog lang niet mee uitgewerkt. Ieder leeg doek is een nieuwe uitdaging. Daarbij was en blijft de natuur haar grote inspiratiebron

 

Koersbal

De mat wordt elke veertien dagen weer uitgerold in de Wingerd en wel op 1, 15 en 29 augustus en 12 en 26 september.

Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 441 264

 

De stamtafel

Op de laatste middag in juni was er weer een bingo georganiseerd met veel belangstelling. Drie vrijwilligers leidden de wedstrijden en deelden vele prijsjes uit en zelfs een echt weerstation.

Op woensdag 3 september willen we weer met de stamtafel beginnen.

Tussen 14.00 en 16.00 uur halen we o.a. de rummykub  en de sjoelbakken weer te voorschijn. Hartelijk welkom voor iedereen, ook de ouderen uit de omgeving!

Annie Luesink, coördinator, tel. 441 213

 

Seniorensoos Barchem

Op 17 september komt het Hoge Weide koor en op 15 oktober is er bingo.

D. Stokkink voorzitter tel. 451437

 

Biljartclub “Het Station”

De competitie is afgesloten, maar wegens het overlijden van de heer Lammertink zijn er geen prijswinnaars bekend gemaakt. Van maandag tot en met donderdag wordt er elke middag gespeeld en in september start weer het nieuwe seizoen.

Herman Luesink, coördinator tel. 441 213.

 

Filmhuis Barchem

De liefhebbers van de filmavond kunnen donderdag 4 september om 19.00 uur weer terecht in de koffiekamer. De heer en mevrouw Reesink zullen  een mooie film voor u vertonen. Via mond op mond reclame zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

Gerard Reesink, coördinator, tel. 442 509

 

Wist u dat ……………………………… ???????

……… het telefoonnummer Centrale Meldpost Vrijwilligershulp  254 444  is?

……… het telefoonnummer van Sensire,   0900 8856 dag en nacht bereikbaar is?

……… oud papier de eerste maandag van de maand wordt opgehaald, als u het op 4 augustus en 8 september vóór 12 uur bij uw eigen deur zet?

……… de fietsmiddag voor de vrijwilligers gehouden wordt op 19 september a.s.?

……… het koffiekoor weer komt zingen op 25 oktober a.s.?