Koffiepraötje        

 

 

 

 

                           

 

 

oktober 2008

 

Redactie      Hendrika Dijkman en Gerrie Nijhof               hendrikadijkman@hetnet.nl

Productie     Jannie Dinkelman                                       jandinkelman@hotmail.com

 

Sluitingsdatum kopij december nummer:     15 november 2008

 

 


Van het bestuur

 

Barchemsfeest 2008.

Op 23 augustus was er in de Woonplus de eerste aanzet tot het Barchemsfeest.

De buurtvereniging van de  Borculoseweg versierde de straat en kwam koffiedrinken in de koffiekamer. Zij trakteerden op koek en cake en het was een gezellige boel in een volgepakte koffiekamer. Daarna werden de slingers en vlaggetjes opgehangen in en om “Het Station”.

Woensdagavond 27 augustus kwamen we met 22 personen bij elkaar voor koffie met een saucijzenbroodje, een borreltje en wat lekkere hapjes. Joke Klein Geltink las een paar korte verhaaltjes uit het boekje: “Grolsche Wind” voor. Dit was de inleiding van de avond, waarna we om half negen met de tram “Bello” door de straten reden om de straatversiering te bekijken. Machinist Jan Mulderije, conductrice Gerda, zijn vrouw  en assistent Emiel Rappard hebben ons na een mooie tocht, rond half tien weer veilig bij “Het Station” teruggebracht.

Zaterdagmorgen  om 10.00 uur werd er gezamenlijk koffiegedronken met een lekkere koek en was het een zoete inval van veel mensen elders uit het dorp.

Om 11.00 gingen we naar buiten en konden we plaats nemen op de stoelen die Ab Hamer weer had klaargezet. In afwachting van de optocht, trad het koor “Efkes Anders” op aan de  

overkant van de Borculoseweg. Mede door een stralende zon was het er goed toeven. Het was de moeite van het wachten waard. Een lange rij prachtige optochtwagens trokken aan ons voorbij. Er was weer heel veel werk verzet door de deelnemers. Ze werden beloond met een hartelijk applaus.

Rita Asselman/Joke Klein Geltink  SVWB

 

 

Van de bewoners

Op 30 juli hadden we met prachtig weer een heel leuke picknick op de Kale Berg, bij het nieuwe koepeltje. Wie niet kon lopen werd met de auto naar boven gebracht. Daar stonden stoelen in een kring en werden we constant voorzien van heerlijke hapjes en drankjes. Het was een heel gesjouw voor jullie. 

Bedankt “Zonnebloem”!

Inmiddels zijn alle activiteiten weer begonnen, tot vreugde van iedereen.

De film “Beer” was prachtig en we hebben Hanneke en Gerard Reesink met applaus bedankt.

Thea de Wolf. 

 

Wisselexpositie

Hans Menop observeert vanaf zijn jeugd vogels in de natuur. In de loop der jaren ontstaat de behoefte om datgene wat hij ziet, vast te leggen op de gevoelige plaat. Het resultaat is een prachtige weergave van de natuur in een bijzondere setting. Het is een verzameling foto’s van dieren in het wild, gefotografeerd in een natuurlijke omgeving, gekozen door de fotograaf. Soms gaat er een maandenlange voorbereiding aan vooraf. Eerst lokt hij de dieren naar een speciale plek. Hij voert ze, om ze daar te laten terugkomen. Als de dieren  “gewend” zijn, is het wachten om ze te vangen in het perfecte licht. Zijn drang naar perfectionisme is terug te vinden in zijn werk. Nu zijn ze, zoals Hans zelf zegt, ontstaan doordat het geluk als het ware is afgedwongen. Leuk detail is dat het merendeel van de foto’s gemaakt is in Zwiep. Dat wordt weer genieten.

Hendrika Dijkman

 

De stamtafel

Na de start in september gaan we weer verder op 8, 22 en 29 oktober en 5, 12 en 26 november met de spelletjesmiddag.

Tussen 14.00 en 16.00 uur halen we o.a. de rummykub  en de sjoelbakken weer te voorschijn. Hartelijk welkom voor iedereen, ook de ouderen uit de omgeving!

Annie Luesink, coördinator, tel. 441 213

 

Seniorensoos Barchem

1 oktober komt het Hoge Weide koor zingen in “’t Onderschoer”, 15 oktober is er bingo bij “In de Groene Jager” en 19 november komt Gerrit Leuks.

D. Stokkink voorzitter tel. 451437

 

Biljartclub “Het Station”

De nieuwe competitie is weer begonnen. Het biljartlaken is vernieuwd en de vier middagclubs zijn aangevuld met drie nieuwe leden. Bij de wintercompetitie is Berend Ensing winnaar geworden en bij de zomerperiode was Albert Boeijink de gelukkige.

Van maandag tot en met donderdag wordt er elke middag gespeeld en in september is het nieuwe seizoen weer van start gegaan.

Herman Luesink, coördinator tel. 441 213.

 

Koersbal

In de Wingerd, op vrijdag 10 en 24 oktober en 7 en 21 november van 14.00 tot 16.00 uur.

Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 441 264

 

Filmhuis Barchem

De liefhebbers van de filmavond kunnen donderdag 2 oktober en 6 november om 19.00 uur weer terecht in de koffiekamer. De heer en mevrouw Reesink zullen  een mooie film voor u vertonen. Via mond op mond reclame zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

Gerard Reesink, coördinator, tel. 442 509

 

Fietstocht vrijwilligers van “Het Station”

Om half twee vertrokken we met 16 personen : 14 dames en 2 heren, vanaf “Het Station”, we gingen richting Zwiep, Ampsen en Groot Dochteren en kwamen om half drie aan bij de “Haarbroekse Vijvertuin”

We genoten daar eerst van een lekker kopje koffie of thee met heerlijk appelgebak, daarna kon ieder voor zich door de tuin wandelen en alle spreuken op zich laten inwerken.

Om kwart over vier vertrokken we weer richting Almen en via een heel mooie route kwamen we weer bij het “Het Station“ uit, waar we onder het genot van een glaasje fris  nog even hebben nagepraat.

Henny en Jo hartelijk bedankt voor de mooie tocht en de gezelligheid.

Jo Bannink 

 

Wist u dat ……………………………… ???????

……… het telefoonnummer Centrale Meldpost Vrijwilligershulp  254 444  is?

……… het telefoonnummer van Sensire,   0900 8856 dag en nacht bereikbaar is?

……… oud papier de eerste maandag van de maand wordt opgehaald, als u het op  6 oktober en 3 november vóór 12 uur bij uw eigen deur zet?

……… Volgende bijeenkomst van de vrijwilligers op 20 oktober om 15.15 uur is?

……… het koffiekoor weer komt zingen op 25 oktober en 29 november a.s.?

 

 

“Als mensen zeggen dat geld

niet de sleutel tot geluk is,

dan zeg ik dat je met geld wel

een sleutel kunt laten maken”