Koffiepraötje        

 

 

 

 

                           

 

 

februari 2009

 

Redactie      Hendrika Dijkman en Gerrie Nijhof               hendrikadijkman@hetnet.nl

Productie     Jannie Dinkelman                                        jandinkelman@hotmail.com

 

Sluitingsdatum kopij december nummer:     15 maart 2009

 

 

VAN HET BESTUUR

 

Sinterklaas: Op donderdagavond 4 december heeft Zwarte Piet de bewoners weer verrast met cadeaus. Samen met de vrijwilligers van de Zonnebloem werd er een heerlijk avondje van gemaakt. Supermarkteigenaar Frank Bannink had nog een extra traktatie voor ons, waarvoor dank. Piet verzekerde ons dat hij volgend jaar weer zou komen.

Kasoavend: Op dinsdag 23 december werd uitgeweken naar de Wingerd voor de viering van de al bijna traditionele kasoavend  met pannenkoeken met worst, spek en naturel gebakken door Herman Nijenhuis. 

Niejoarsvisite: Donderdag 8 januari was Hendrik Weenink te gast om het nieuwe jaar gezamenlijk in te luiden. Natuurlijk konden de traditionele nieuwjaarsrolletjes niet ontbreken, persoonlijk gebakken door Annie Luesink en Jo Nijenhuis.

*We zijn blij dat we 2008 met zijn allen goed zijn doorgekomen. Soms met wat hobbels, de één met wat meer dan de ander, maar we hebben het weer gehaald.

*De bovengalerij met de verraderlijk gladde vloer is en blijft een punt van aandacht en zorg, waarvoor weer contact is opgenomen met Viverion (voorheen Spectrum Wonen). Gebruikers zullen steeds rekening moeten houden met onverwacht uitglijden. Er wordt aangewerkt!

Rita Asselman, Secretaris SVWB

Informatie van de Stichting Ouderenwerk Lochem. (SOL)

Via de SOL kunt u een beroep doen op een ouderenadviseur. Dit is een onafhankelijke, professionele medewerker, bij wie u terecht kunt met vragen op het gebied van wonen, welzijn, financiën en zorg.  Vanuit deze onderwerpen komen veel vragen naar voren over zorg- en hulpverlening, woning-aanpassingen, financiële regelingen, vervoer en inzet van vrijwilligers bij allerlei activiteiten en tijdsbesteding.In een gesprek wordt de hulpvraag in kaart gebracht en gekeken welke mogelijkheden voor hulp en ondersteuning er zijn. De ouderenadviseur kan korte tijd begeleiding en ondersteuning geven. De normen en waarden van de oudere zijn hierbij het uitgangspunt. Aan de dienstverlening zijn geen kosten verbonden. U kunt terecht bij het Informatiepunt Wonen Welzijn Zorg, Walderstraat 10, 7241 BJ Lochem. Tel. 0573 297 000, dagelijks bereikbaar  van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Hendrika Dijkman

 

Van de bewoners

We hebben een plezierige sinterklaasavond gehad met prachtige cadeaus, leuke gedichten en lekkere snoeperij. Maar ineens was zwarte piet zeer haastig weg en konden we hem niet zingend bedanken. De man had het erg druk en wij bleven achter met zwarte gezichten.

Het zangkoor “Encore” gaf op 16 december een prachtig concert voor een goed gevulde kerk. Een zeer geslaagde avond! 

Op 23 december hadden we “kasaovond”, dit keer in de Wingerd. Het was voor de vrijwilligers buffelen geblazen om hier alles op tijd in orde te maken. De stemming zat er goed in en Rita Asselman vertelde leuke verhalen. De pannenkoeken smaakten goed en het glaasje naderhand maakte dat we zeer vrolijk de kerstdagen ingingen.

Tijdens de kerstperiode was het gezellig versierd in de koffiekamer en het atrium. Natuurlijk maakten de prachtige quilts van Hanneke Rappel het extra mooi. Mede door het sprookjesachtige gezicht van bomen met rijp, was het een bijzondere tijd. Wel missen we ons “bloemenvrouwtje”, Gerrie Braakhekke.

We wensen haar een goed herstel toe.

Donderdag 8 januari was de nieuwjaarsreceptie. De opkomst was niet zo groot, waarschijnlijk door het slechte weer. Het was een leuke en goed verzorgde avond, mede door de verhalen van “Hendrik van den Hook”.

De bewoners hebben besloten  om aan de woningbouwvereniging te vragen een buitenkraan bij de parkeerplaats te maken, ter besteding van de € 15,- die ze ons per persoon willen schenken.

P.S. Denkt u erom dat u niet meer dan vijf wietplanten mag hebben? Orders van Viverion.

Thea de Wolf, bewoner.

 

Wisselexpositie

Gerritje Ligtenbarg exposeert: borduurwerk.

Vroeger borduurde ze als er tijd over was. Maar nadat de familie met de boerderij was gestopt, kreeg ze meer tijd voor haar grote hobby, het borduren van telpatronen, groot of klein, het maakte haar niet uit.

Via de plattelandsvrouwen volgde ze vele jaren cursus, waar ze veel verschillende technieken leerde. Daarnaast bleef ze de telpatronen altijd trouw en borduurde ze landschappen, merklappen en dergelijke. Met haar 80 jaren borduurt ze nog steeds op fijn stramien en hoeft ze ook de patronen nog niet uit te vergroten. Zonodig verandert ze de voorstelling naar eigen inzicht. Zoals jullie kunnen zien, houdt ze van heldere kleuren.

Gerry Nijhof.

 

De stamtafel

De wekelijkse bijeenkomst tussen 14.00 en 16.00 uur in koffiekamer is op de volgende data: 4, 11 en 25 februari en 4, 11 en 25 maart

Annie Luesink, coördinator, tel. 441 213

 

Seniorensoos Barchem

De volgende soosmiddagen zijn op woensdag 18 februari met de Naobers uit Laren en 18 maart met de Zonnebloem.

Jo Nijenhuis, voorzitter, tel. 441 418

 

Filmhuis Barchem

Op 5 februari en 5 maart wordt er weer een film vertoond.

Gerard Reesink, coördinator, tel. 442 509

 

Biljartclub “Het Station”

Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.

Herman Luesink, coördinator tel. 441 213.

 

Koersbal in De Wingerd

Onder leiding van Joop Nijenhuis wordt er volgens de officiële regels gespeeld op vrijdag

13 en 27 februari en 13 en 27 maart

De middagen zijn 14.00 en 16.00 uur.

Barthold Arendsen Raedt, coördinator, tel.441 264.

 

Wist u dat ……………………………… ???????

……… het telefoonnummer Centrale Meldpost Vrijwilligershulp  254 444  is?

……… het telefoonnummer van Sensire,   0900 8856 dag en nacht bereikbaar is?

……… de naam van Spectrum Wonen is gewijzigd in Viverion, en het telefoonnummer voor eventuele klachten, storingen van lift e.d., 24 uur per dag bereikbaar is onder nummer 088-32 13 210?

……… oud papier de eerste maandag van de maand wordt opgehaald, als u het op         2 februari en 2 maart vóór 12 uur bij uw eigen deur zet?

………. het koffiekoor zingt op 28 februari en 28 maart?

ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ