Van het bestuur
Op de jaarvergadering van begin februari heeft het bestuur afscheid genomen van twee bestuursleden: Mini Garretsen en Ab Hamer.
Mini Garretsen heeft één jaar meegedraaid, maar ze heeft de keuze gemaakt om te stoppen met het bestuurswerk. We willen haar bedanken voor het werk dat ze verricht heeft, o.a. de enquête over het organiseren van gezamenlijke maaltijden voor de bewoners.
Ook Ab Hamer heeft een punt achter zijn bestuursfunctie binnen de SVWB gezet. Officieel zou hij nog twee periodes mee mogen lopen, maar vanwege zijn meerdere functies in het Barchemse vrijwilligerswerk, heeft hij besloten te stoppen. Ab is vanaf het begin actief geweest in het bestuur en heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt. De laatste jaren als huismeester, wat vaak ook verder ging dan de koffiekamer. Ab, bedankt voor de plezierige samenwerking!
Voor deze twee geweldige mensen hebben we opvolgers gevonden in de personen Ab Luesink, die de taken van Ab Hamer over heeft genomen in de functie van huismeester en Gerrie Nijhof, die nu al betrokken is bij de redactie van het Koffieproätje, zal zich inzetten als algemeen bestuurslid op allerlei fronten. Wij wensen hen veel succes en dat zij met veel plezier hun taak mogen vervullen.
Door deze bestuurswisseling zijn er veranderingen gekomen in de functies van het bestuur. De actuele informatie daarover wordt vermeld bij de uitnodiging voor de vrijwilligersavond van 17 april.
Op 17 april willen we weer een  “Dank je wel” avond  organiseren voor de vrijwilligers en de bewoners van de Woonplus in het Atrium om 19.00 uur. Een officiële uitnodiging voor de betrokkenen is bij dit Koffiepraötje bijgevoegd.
Voor de bewoners zijn we nog bezig een uitje te plannen ergens in mei/juni naar een Jeu de boules baan waar ze  kennis kunnen maken met het spel Jeu de boules.
Rita Asselman, secretaris SVWB

Van de bewoners
Twee personen van Viverion zijn in februari in de koffiekamer geweest om met ons de wensen en klachten te bespreken. De klachten waren over het schoonmaken, het beschadigen van de deuren door rolstoelen, onduidelijk weergave van verdiepingen en adressen in de lift. Dit naar aanleiding van ambulancedienst en arts.
Inmiddels zijn in de lift alle gegevens aangebracht en de lift wordt apart schoongemaakt.
Voor de schoonmaak is overleg geweest met de dames Arfman,  De Wolf en de schoonmaak- en technische dienst.
Volgens de afspraak zal er op de eerste verdieping de ene week geveegd en de andere week gedweild worden. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de ruiten en de vloer onder en bij de achtertrap. Het traliewerk van de balustrade en de vensterbanken moeten de bewoners onderhouden.
Nel Tuin heeft met veel moed, beleid en trouw in nauw overleg met alle bewoners, het voor elkaar gekregen om een afspraak te maken om samen te gaan eten bij eetcafé “Bargheem”. Dit wordt betaald met de cadeaubonnen, die de bewoners van Viverion hebben gekregen. Een leuk idee, de meesten gaan mee en we verheugen ons er op.
Thea de Wolf, bewoner.

Wisselexpositie
Bennie Mensink uit Geesteren exposeert: houtdraaiwerk en olieverf schilderijen. De hobby’s van hem zijn: het spelen bij het plaatselijke muziekkorps, houtdraaien en schilderen. Houtdraaien is ook min of meer een verlengstuk van zijn beroep, de bouw.
Elke boom heeft een andere kleur hout. De verschillende soorten hout van walnoten, appel  peer en anderen laten mooie effecten zien. Na het lijmen van het hout kunnen er unieke voorwerpen van gedraaid worden.   Maar begin jaren negentig zag hij op de televisie een cursus schilderen, van Bob Ross en hij was om. In eerste instantie leerde hij 't zichzelf aan, om na een poos toch weer te stoppen. Later bezocht hij een keer een expositie in Noordijk, en het begon weer te kriebelen. Zal ik toch weer??  Zijn vriend die mee was zei: “dan moet je je nu opgeven”.
Hij meldde zich aan om nu echt lessen te gaan volgen bij Willy Lorenz. Sinds vijf jaar is hij hier één keer in de week te vinden en nog steeds leert hij bij. Favoriet zijn landschappen en stillevens.Geniet van deze prachtige voorwerpen en de olieverf schilderijen.
Ook dit jaar doet “Het Station” mee aan de Kunstroute. In de koffiekamer en de recreatieruimte zullen de heren Mensink hun creaties exposeren. Bennie Mensink uit Geesteren met olieverf schilderijen en houtdraaiwerk en Gerrit Mensink uit Barchem, die bekend staat om zijn fotocreaties.
De Kunstroute wordt gehouden op beide Paasdagen, 12 en 13 april, ’s middags van 12.00 - 17.00 uur. De expositie is een onderdeel van de Lochemse Kunstroute. De Barchemse ondernemers hebben folders hiervan om mee te nemen en ook de weekbladen zullen aandacht aan dit evenement besteden. Een mooie invulling voor een zinvolle fietsroute.
Gerry Nijhof.

De stamtafel
De wekelijkse bijeenkomst tussen 14.00 en 16.00 uur in koffiekamer is op de volgende data: 1, 8, 22, 29 april en 6, 13, 27 mei.
Annie Luesink, coördinator, tel. 441 213

Seniorensoos Barchem
De volgende soosmiddagen zijn op woensdag  15 april verrassingsmiddag en 20 mei reisje.
Jo Nijenhuis, voorzitter, tel. 441 418

Filmhuis Barchem
Op 2 april en 7 mei wordt er weer een film vertoond.
Gerard Reesink, coördinator, tel. 442 509

Biljartclub “Het Station”
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.
Herman Luesink, coördinator tel. 441 213.

Koersbal in De Wingerd
Op vrijdag 10, 24 april, 8 en 22 mei
’s middags van 14.00 en 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator, tel.441 264.

Wist u dat ……………………………… ???????
……… het telefoonnummer Centrale Meldpost Vrijwilligershulp  254 444  is?
……… het telefoonnummer van Sensire,   0900 8856 dag en nacht bereikbaar is?
……… Viverion, het telefoonnummer voor eventuele klachten, storingen van lift e.d., 24 uur per dag bereikbaar is onder nummer 088-32 13 210?
……… oud papier de eerste maandag van de maand wordt opgehaald, als u het op 6 april en 4 mei vóór 12 uur bij uw eigen deur zet?
………. het koffiekoor zingt op 25 april en 30 mei?

Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem