KOFFIE PRAÖTJE
augustus 2011

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerrie Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij oktobernummer: 15 september 2011

Van het bestuur
De feestavond als bedankje voor alle vrijwilligers op 9 juni is weer achter de rug. Velen hadden van de uitnodiging gebruik gemaakt voor deze gezellige avond. De gezamenlijke maaltijd in de vorm van een Chinees buffet heeft goed gesmaakt. Daarna kon genoten worden van een muzikaal intermezzo met de "Möllespöllers" onder het genot van een drankje.

Barchems feest
Een ander feest is al weer aanstaande; het Barchems feest van 23 t/m 27 augustus. Op dinsdag 23 augustus gaan we zoals u van ons gewend bent weer een rondgang maken door de versierde straten van Barchem. Iedere oudere uit Barchem en omgeving is om 19.00 uur welkom. We zullen allereerst een kopje koffie met elkaar drinken voor "Bello" u zal rondrijden. Om 20.00 uur vertrekken we richting Zwiep. Muziekvereniging "Crescendo" verzorgt daar een kleine muzikale rondgang. Wij vertrekken vóór Crescendo naar Barchem om alvast de ene helft van de straatverlichting te bekijken, waarna we bij de Groene Jager, waar Crescendo zich opnieuw zal opstellen weer aan zullen sluiten voor de tweede helft. Na afloop gaat de muziek mee naar de "Woonplus" waar ze op het kerkplein een "klein luchtig concert" zal geven. U kunt zich voor de rondgang met "Bello" opgeven in de koffiekamer op de intekenlijst.
Op zaterdagmorgen 27 augustus bent u natuurlijk weer van harte welkom om 10.00 uur in de koffiekamer om gezamenlijk een kopje koffie te komen drinken. Vanaf de opgestelde "tribune" kunnen we de allegorische optocht bekijken, die op dit punt zelfs twee keer langs zal komen.

Bewonersuitje
Op donderdagmiddag 8 september zullen we een uitstapje maken naar "Annie Cactus" in Ruurlo. We willen om 13.00 uur vanaf de Woonplus met "Bello" vertrekken. Vanaf dit voorjaar is hier een halve boerderij in authentieke staat te bewonderen. Vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om het vroegere leven op de boerderij zo goed mogelijk weer te geven met de originele attributen. Ook de modelspoortreinen zijn hier te bewonderen.
Deze middag willen we afsluiten met een gezamenlijke pannenkoekmaaltijd bij "De Heikamp" alvorens we weer naar huis zullen gaan. Elke oudere in Barchem wordt uitgenodigd en u kunt zich opgeven in de koffiekamer op de intekenlijst of telefonisch bij Linie Esselink, tel. 441330.
Rita Asselman, secretaris

Van de bewoners
Klein protest voor een groot orkest.
Zie ze blazen, trommelen, strijken.
De toekomstige musici, ze lijken.
Bevlogen, geconcentreerd op hun hobby.
Gaat om geldelijk gewin dit alles nu verloren?
Wordt verveling, vandalisme hun toekomst muziek?
Geen concertje meer in het Atrium, o zo ludiek?

Op 25 mei trad het jeugdorkest van Crescendo op in het Atrium. Het was erg leuk. De organisatoren verdienen een pluim, want als geen ander weet ik hoeveel werk hieraan vooraf gaat om het zo vlekkeloos te laten verlopen.
Op 9 juni kregen de vrijwilligers een bedankje voor hun trouwe hulp, in de vorm van een Chinees buffet met aansluitend een optreden van de harmonicagroep "de Möllespöllers". Wij, als bewoners van de Woonplus mochten van alles meegenieten. Van alle tafels, denk ik, dat wij de meeste lol hebben gehad. Omdat ik niet meer in staat ben om op tafel te buikdansen, ( na het nuttigen van twee glaasjes appelsap) heb ik mijn schoenen uitgedaan en die laten dansen. Iedereen zat met zijn armen te zwaaien en mee te zingen, met in het achterhoofd de herinnering aan een vroegere bruiloft.
Op 22 juni werd de spelletjesmiddag afgesloten met de traditionele bingo.
Hanneke Rappel heeft een heel mooi patchwork kleed gemaakt als omhulsel voor onze breedbeeld televisie. Dank je wel!
Thea de Wolf

Wisselexpositie
Fenny Klein Tiessink exposeert samen met haar moeder Joke ministeck afbeeldingen.
Fenny is met haar 20 jaar nog een jonge blom in onze rij van kunstenaars. Ze deed de kunstopleiding tekenen, maar heeft deze bij gebrek aan goede begeleiding niet afgemaakt. Nu doet ze de opleiding mode en techniek, richting design. Omdat haar tekeningen volgens het thuisfront niet echt geschikt zijn voor onze doelgroep (ouderen) heeft ze samen met haar moeder, het idee geopperd, laten we onze gezamenlijke hobby, ministeck tonen. Weer eens iets heel anders. Vele uren werken ze hieraan. Dozen vol materiaal hebben ze vergaard, veelal voor een prikkie via marktplaats.nl. Altijd een verrassing wat je krijgt toegestuurd. Fenny was als klein meisje altijd al heel creatief in de weer om van niets iets te maken. Ze is al diverse keren in de prijzen gevallen. Samen hebben ze naast ministeck vele andere hobby's, dus vervelen is er in huize Klein Tiessink niet bij
Gerry Nijhof

De Stamtafel
Op 31 augustus en 7, 14, en 28 september staan de spelletjes weer klaar.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 44 16 43

Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag 5 en 19 augustus en 2, 16 en 30 september van 14.00 tot 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 44 12 64

Filmhuis Barchem
De filmavond is op donderdag 1 september.
Thea Kramer, coördinator, tel. 44 24 11

Biljartclub “Het Station”
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 44 12 78

Jeu de Boules
Op dinsdag- en donderdagmiddag komen de deelnemers bij elkaar om dan mét en tegen elkaar te spelen. Op zaterdag 17 september wordt er weer een open jeu de boules dag gehouden. Inschrijven bij H. Visscher tel. 441484 of via email jhvisscher99@tele2.nl.
Riki Wanschers: (0573) 44 14 94

Wist u dat ……………………………… ???????
……… oud papier op maandag 5 september weer wordt opgehaald? Graag vóór 12 uur bij uw eigen deur zetten
……… het telefoonnummer van Sensire, 0900 8856 dag en nacht bereikbaar is?
……… het telefoonnummer Centrale Meldpost Vrijwilligershulp 254 444 is?
……… vanaf donderdag 18 augustus men weer terecht kan in "De Woonplus" om bloed te laten prikken?
……… het koffiekoor weer komt zingen op 24 september a.s.?
Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem