KOFFIE PRAÖTJE
augustus 2012

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerry Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij oktober-nummer: 15 september 2012

Van het bestuur
De nieuwe bewoners zijn in het vorige Koffiepraötje al welkom geheten door Thea de Wolf. Ook het bestuur wil Gerrie Harmelink-Goorman en Gerda en Eppie Teunissen van harte welkom heten en ze een aangenaam verblijf in "het Station" wensen. Tijdens de gezellige avond als bedankje hebben de "Zompenkearls" er samen met vrijwilligers en bewoners een gezellig samenzijn van weten te maken. We hebben genoten van een heerlijk hapjesbuffet en kijken terug op een geslaagde avond.

Barchemsfeest van 21 t/m 25 augustus
Op 21 augustus zullen de ouderen de aftrap doen met een officiële opening door Gerrit Stegeman, voorzitter van Contact. Om 17.00 uur zijn alle ouderen uitgenodigd voor een gezamenlijke maaltijd in de Woonplus. Om 19.30 uur vertrekken we voor een rondgang door de versierde straten van Barchem met Bello en muziekvereniging Crescendo.
Na afloop gaat de muziek mee naar de Woonplus waar ze (bij mooi weer) op het kerkplein een klein luchtig "concert" zullen geven. Graag opgeven voor zowel de maaltijd als rondgang met Bello op de lijst in de koffiekamer of bij Lidie Dijkstra, tel.: 0573-795085.
Op zaterdagmorgen 25 augustus bent u van harte welkom om 10.00 uur in de koffiekamer om gezamenlijk een kopje koffie te komen drinken, waarna we vanaf de opgestelde "tribune" de allegorische optocht kunnen bekijken, die op dit punt zelfs twee keer langs zal komen.

Ouderen op stap
Voor alle Barchemse ouderen willen we op donderdagmiddag 20 september een uitstapje maken naar de Haarbroekse Theetuin in Harfsen. Lammert Stegeman zelf verzorgt de rondleiding. We vertrekken om 13.00 uur met Bello vanaf de Woonplus. Deze middag sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd bij "de Zonnebloem" in Lochem. Hiervoor kunt u zich opgeven in de koffiekamer op de intekenlijst of telefonisch bij Linie Esselink tel: 441330.
Rita Asselman, secretaris

Even voorstellen
Ik ben Lidie Dijkstra, 50 jaar jong en woon sinds drie jaar met heel veel plezier aan de Vrochterdijk 14 te Barchem. Ik ben sinds enkele maanden de nieuwe coördinator van de vrijwilligers bij de Woonplus te Barchem.
We waren de drukte in het Gooi meer dan zat en wilden ook wat meer ruimte om ons huis. Gelukkig hebben we dit in Barchem kunnen vinden. Ik ben veel in de siertuin te vinden en in de moestuin ben ik ook menig uurtje aan het schoffelen . Samen met mijn man Willem en onze beide dochters, welke in Utrecht wonen, hopen we nog vele jaren van dit mooie plekje te kunnen genieten. Mochten jullie eens mijn tuin willen bekijken of op zoek zijn naar een lekker potje honing of zelfgemaakte jam, je bent altijd welkom.
Lidie Dijkstra

Van de bewoners
Thea de Wolf heeft mij gevraagd om iets te schrijven voor het KP.
De feestavond voor de vrijwilligers en bewoners van de Woonplus is prettig verlopen. Na de opening door voorzitter Herman Morsink konden we genieten van een heerlijk hapjesbuffet. Voor iedereen was er wat lekkers en samen met een drankje werd de sfeer opgevoerd. Na de pauze traden de "Zompenkearls" op, met bekende en soms oude liederen verhoogde de gezelligheid positief en kunnen we terugkijken op een geslaagde avond.
Graag wil ik nogmaals Gerrie Harmelink-Goorman welkom heten. In het vorige krantje was haar naam niet volledig vermeld.
Intussen is er weer een wijziging bij de bewoners geweest. Wijnand Rossel is verhuisd naar Anke Marjolein in Lochem. We hopen dat hij zich daar spoedig "thuis" zal voelen. Ook met Ineke en Dirk Rossel leven wij mee. Zij hebben met heel hun hart veel zorg geleverd in de Woonplus.
Hendrika Dijkman

Wisselexpositie
Jeannette Wouters werd in 1948 in een christelijk kunstenaars gezin (Ab Wouters / edelsmid) te Amsterdam geboren. Hierdoor kwam ze al jong in aanraking met vorm, kleur en symboliek en werd de liefde om jezelf in kunstvormen te uiten in haar hart gelegd. Begin jaren " 70 " kwamen Jeannette en haar man vanuit het westen van Nederland naar het oosten om zich in Lochem te settelen en daar hun werkzaamheden voort te zetten en een gezin te stichten.
Op haar 50 ste jaar kwam er steeds meer aandacht voor het schilderen en nam Jeannette enkele jaren les bij Ton Kramer in Almen. Door gedrevenheid en discipline wist zij, naast haar werken in de zorg, een eigen handschrift te ontwikkelen. Zij noemt haar werk : Oorspronkelijk Symbolische Kunst. Het zijn haar verhalen die zich niet zomaar laten "zien" maar verhalen en symbolen over het Leven die aandacht vragen om echt " waar " genomen te worden.
Sinds 4 jaar houdt Jeannette exposities, werkt zij mee aan het organiseren van kunstmarkten en is zij gevraagd om als beeldend kunstenaar mee te werken aan een uitingsvorm van herdenken bij Levende Namen in oktober a.s. op de Nieuwe Begraafplaats te Lochem.
Mogelijkheden om Jeannette haar werk te bezichtigen zijn:
Website www.art-a-larbregerard.nl
Bezoek op afspraak / atelier aan huis/verkoop/kunstkaarten.
Gerry Nijhof

De Stamtafel
We starten weer op woensdag 5, 12 en 26 september.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 44 16 43

Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag 3, 17 en 31 augustus en 14 en 28 september.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 44 12 64

Filmhuis Barchem
We beginnen weer op 6 september.
Thea Kramer, coördinator, tel. 442 411

Biljartclub "Het Station"
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdagmiddag.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 44 12 78

Jeu de Boules
Elke week op dinsdag- en donderdagmiddag.
Margreet Arendsen Raedt, coördinator, tel. 441 264

Wist u dat ……………………………… ???????
……… oud papier op maandag 6 augustus en maandag 3 september weer wordt opgehaald?
……… het koffiekoor weer zingt op 29 september?
……… het WMO-loket Markt 3 Lochem geopend is op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur telefoonnummer 0573 289222


Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem