KOFFIE PRAÖTJE
december 2010

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerrie Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij decembernummer: 15 januari 2011

Van het bestuur
Op 29 oktober is er door het bestuur weer een “Eetcafé” gerealiseerd met als thema Italië. Er is gestart met een heerlijke Italiaanse soep waarvan de heer Tuin graag het recept van Linie Esselink wilde hebben. Daarna als hoofdgerecht drie verschillende gerechten; pizza, lasagne en spaghetti met de bijbehorende antipasti en rauwkostsalade. Afgesloten werd er met Italiaanse toetjes waarbij de tiramisu natuurlijk niet kon ontbreken. Op de reacties af te gaan was het weer een geslaagd evenement.
Op het moment dat u dit leest heeft Sinterklaas de Woonplus alweer verlaten.  Dit jaar is deze gezellige avond weer, evenals andere jaren, samen met de Zonnebloem gevierd. Ook Piet was weer van de partij om de cadeautjes uit te delen. We hopen maar dat niemand  naar Spanje is meegenomen. Thea de Wolf meldde zich de vorige keer al spontaan zelf aan. Zij wilde wel mee naar dat mooie warme land om te verruilen voor ons koude kikkerlandje.
Op 18 december zal de laatste keer van 2010 het koffiekoor weer samen zingen in plaats van de laatste zaterdag zoals gebruikelijk is.
Kasaovend zal gehouden worden, met bewoners van het Station en andere belangstellenden uit Barchem, op woensdag 22 december van 17.00 tot 19.00 uur in de Wingerd. Met een verhaal en “pannekooke met spek en wors” willen we u lekker verwennen. U dient zich wel op te geven (tot 19 december) op de lijst in de koffiekamer of bellen met Linie Esselink tel. 0573-441330
Het is nog vroeg, maar het bestuur wenst iedereen fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling, met de beste wensen voor het nieuwe jaar. We hopen tijdens de Niejjaorsborrel  op woensdag 5 januari 2011 met u en  de vrijwilligers een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. Op deze avond zal Dorus optreden, u weet vast nog wel, die van “bij Dorus op schoot”. Deze avond zal om 19.00 uur starten met koffie.
Rita Asselman, secretaris
Wisselexpositie
Wilja Stegink uit Barchem exposeert samen met Betty Menkhorst uit Laren. Wilja is altijd al heel erg creatief bezig geweest, tekenen en
niet te vergeten ook de bloemen zijn haar grote passie. Na haar jeugdjaren begon ze ooit een cursus via de NBvP/ Vrouwen van Nu,  in aquarel schilderen. Ze kreeg les van Dolly Hogendoorn, waar ze bijvoorbeeld een schaal met fruit, wat op tafel stond, na moest schilderen. Later stapte ze over op acrylverf, hiermee kun je beter veranderingen aanbrengen. Ze schildert aan de hand van foto’s van de natuur, bloemen, bollenvelden, dieren en  vooral schapen hebben haar voorkeur. Wilja houdt van felle kleuren en ze heeft zelfs al op Texel geëxposeerd.
Betty houdt van tekenen en mag ook graag schilderen.
Gerry Nijhof
Van de bewoners
Op 29 oktober hadden we een Italiaans etentje in de koffiekamer, bereidt door het bestuur. Het was geweldig, tafels mooi gedekt en versierd met bloemstukken.  Eerst Italiaanse soep, hoofdgerecht: pizza, pasta, lasagne, verse sla met frisdrank  of een wijntje en als nagerecht  keuze uit vijf toetjes. 
De competitie van het jeu de boules op donderdag was per 23 september afgelopen.
Informeel gaat het nog door, zomaar een spelletje vanaf een uur of drie. Vanaf april komt de dinsdagmiddag erbij.
Gerard en Hanneke Reesink stoppen helaas met hun activiteiten voor film en bibliotheek. Wij bedanken hen van harte voor hun inzet. Van de laatste film over het leven van Beatrice Potter heb ik erg genoten. Er waren 23 mensen die kwamen kijken, volle bak dus. Bij navraag in de koffiekamer werden de films over het huilende kameeltje en het beertje dat werd achternagezeten door pelsjagers het meest geprezen.
In de kast  zijn nieuwe grote letterboeken en tijdschriften: Naober en Landleven. Spelletjes, zingen, koersbal en biljarten lopen als een trein.
“De Woonplus” maakt zijn naam waar!
Thea de Wolf. 
Van de vrijwilligers
Er zijn een aantal wisselingen aan de orde geweest.
Gerrit Mensink heeft in oktober afscheid genomen van  de kunstcommissie. Gerrit dank voor je actieve rol om steeds weer wat leuks in Het Station aan de muur te krijgen. Barbara de Graaf neemt de taak over en wij wensen haar  veel succes.
Hanneke en Gerard Reesink stoppen met hun activiteiten omtrent film en bibliotheek. Jullie beiden waren zeer serieus en bewogen om telkens weer een mooie film te zoeken en te vertonen. We hebben Thea Kramer bereid gevonden, met hulp van haar man Arris, het stokje vanaf februari 2011 over te nemen. Hanneke en Gerard hartelijk dank voor jullie inzet om het filmhuis op een hoger plan te tillen. 
Arie en Eefke Landeweerd hebben de catering overgedragen aan Jo Bannink en Hanna te Vaanholt met als reserve Gerrie Braakhekke. Arie en Eefke bedankt voor het koffieschenken tijdens de filmavonden.
Joke Klein Geltink, coördinator vrijwilligers
De stamtafel

Op 1, 8, 22 en 29 december en 5, 12 en 26 januari staan de spelletjes weer klaar.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 441 643
Seniorensoos Barchem
Op 15 december kerstviering met Duo Plus en 19 januari een bingomiddag.

Jo Nijenhuis,  voorzitter tel. 441418
Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag
10 december en 7 en 21 januari van 14.00 tot 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 441 264
Filmhuis Barchem
De filmavond start weer in februari 2011.
Thea Kramer, coördinator, tel. 442 411
Biljartclub “Het Station”
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 441 278.
Wist u dat ……………………………… ???????
……… oud papier op maandag 6 december en 3 januari  weer wordt opgehaald?
graag vóór 12 uur bij uw eigen deur zetten

……… het koffiekoor weer komt zingen op 18 december en 29 januari a.s.?


Het wordt Kerst
Het ruikt overal naar lekkers
Chocola en erwtensoep
Maar ook naar de dennenbomen
Bij de bakker op de stoep
Het wordt Kerst, misschien een witte
Want heel stil, zonder gerucht
Dalen kleine witte vlokjes
Uit de donkergrijze lucht


Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem