KOFFIE PRAÖTJE
februari 2011

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerrie Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij decembernummer: 15 maart 2011

Van het bestuur
Sinterklaas:
Zwarte Piet klopte op de winters besneeuwde woensdagavond  van 1 december op de deur van de Koffiekamer waar de bewoners al klaar zaten om hem te verwelkomen. Twee vrijwilligers van de Zonnebloem waren aanwezig om Piet te assisteren bij de uitreiking van de pakjes.  Ook Frank Bannink wist  met de schenking van een heerlijke koek voor Sinterklaas te spelen.  Al met al werd het weer een heerlijk avondje.
Kasoavend: Op woensdagavond 22 december vierden we Kasoavend en werden de gasten bij binnenkomst in “de Wingerd” onthaald op een glaasje glühwein of fris naar believen. Tijdens de koffie geurden de pannenkoeken ons al tegemoet. De pannenkoeken met worst en spek, gebakken door Herman Nijenhuis, smaakten weer opperbest. Het kerstverhaal werd verteld door Linie Esselink. Het ging over een gokverslaafde die alles verspeeld had, toch haar weg naar huis weer vond op kerstavond.  Het werd een avond, waar nog gezellig werd na gepraat onder het genot van een drankje.
Het nieuwe jaar zijn we van start gegaan met de Ni’jjoarsvisite. Op woensdag 5 januari was “Dorus” bij ons te gast. Onder het genot van koffie met ni’jjoarsrullekes, gebakken door Annie Luesink en Joke Klein Geltink, was de hele recreatieruimte gevuld met bewoners en vrijwilligers. Onder de aankondiging van een
“Vara stem” kwam "Dorus" ten tonele. Hij wist de aanwezigen twee keer een half uur te boeien met de bekende sketches en liedjes bekend van niemand anders dan Tom Manders. Er werd nog gezellig na geborreld.
Rita Asselman, secretaris

Wisselexpositie
Peter Hummelink uit Vorden exposeert natuurfoto’s. Peter is opgegroeid op “De Heuve” in de buurtschap Delden bij Vorden. Het fotograferen van dieren is pas drie jaar geleden begonnen, aangestoken door zijn broer. Eerst mee met een kleine camera om te kijken wat hij er van vond. Maar het materiaal werd steeds aangepast om de mooiste foto’s te kunnen maken.
Elk jaargetijde kent zijn charme in de vrije natuur. In de zomer is het vaak tussen vier en vijf uur opstaan en er opuit, zoals langs de IJssel of in het buitengebied van Barchem, Delden, Brummen, Eerbeek etc. Maar veel foto’s worden gemaakt in de Oostvaardersplassen, Friesland, Arkemheen, Biesbosch of Zeeland. Altijd op zoek naar de ultieme plaat. Je komt echt in de mooiste streken van Nederland en dat op een tijdstip wanneer veel mensen nog op één oor liggen.
Bij ochtend- of avondlicht maak je de mooiste foto’s. Het geeft telkens weer een kick om een unieke vogel op een mooie plek te kunnen fotograferen. Een fantastische hobby, waar hij menig uur in kwijt kan.
Gerry Nijhof

Van de bewoners
De sinterklaasavond, verzorgd door de Zonnebloem en bestuur van de Woonplus, was weer heel leuk. Er waren mooie cadeaus en gedichten, veel lekkers, gezelligheid en rommel. Helemaal zoals het hoort.
Op 22 december hadden we de traditionele kasaovond, glaasje glühwein, koffie, pannenkoeken naturel, met spek of worst.
We hadden allemaal veel  plezier, ook de aanwezige ouderen uit Barchem. Dik en rond gingen we zingend door de sneeuw naar huis.
Woensdagavond 5 januari was er de Nieuwjaarsvisite in de biljartruimte. Derk te Riet alias "Dorus" trad voor ons op. Er waren  50 mensen gekomen en de voorstelling was erg gezellig. We hebben ons tranen gelachen. De vrijwilligers renden ook hier weer rond met consumpties en Annie en Joke hadden heerlijke Nieuwjaarsrolletjes gebakken. De mensen die er uitgepikt werden om op borstels enz. te spelen en te dansen, deden het geweldig.
Arie en Eefke Landeweerd zijn gestopt met koffie schenken bij de film. Bedankt voor al die jaren vrijwilligerswerk.
Om de bloemloze tijd te overbruggen heeft Gerrie Braakhekke vaasjes met kunstbloemen gemaakt, heel erg mooi.
We hebben allemaal wat afgetobd met de sneeuw, maar er werd door de huismeester steeds een paadje voor ons geveegd. Veel dank daarvoor!
Zo, en dan weer hoogwater, maar wij zitten hoog en droog. Alleen de galerij blijft bij dit weer een niet op te lossen probleem.
Let op: GLAD .
Thea de Wolf. 

De stamtafel
Op 2, 9, en 23 februari en 2, 9, 23 en 30 maart staan de spelletjes weer klaar.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 441 643

Seniorensoos Barchem
Op 16 februari met Jan de Boer en 16 maart
met  De Zonnebloem

Jo Nijenhuis,  voorzitter tel. 441418

Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag
4 en 18 februari en 4 en 18 maart van 14.00 tot 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 441 264

Filmhuis Barchem
De filmavond is op 3 februari  en 3 maart.
Thea Kramer, coördinator, tel. 442 411

Biljartclub “Het Station”
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 441 278.

Jeu de Boules
Zoals reeds bekend heeft Barchem de Barchemse Boule Baan (BBB). We zien graag dat deze baan regelmatig gebruikt wordt. Om daarvoor mensen op het juiste moment bij elkaar te brengen én er een gezonde spanning in te maken, is er een laddercompetitie. In het nieuwe jaar 2011 zal dit in principe 2x per week plaatsvinden: op dinsdag en donderdag. Wie belangstelling heeft kan zich opgeven via Henk Visscher: (0573) 441484.

Wist u dat ……………………………… ???????
……… oud papier op maandag 7 februari en  7 maart  weer wordt opgehaald?
graag vóór 12 uur bij uw eigen deur zetten

……… het koffiekoor weer komt zingen op 26 februari en 26 maart a.s.?


een gedicht van de vrijwilligersmiddag 

’t was een grote klus
maar we hebben nu de woonplus.
Het bestuur doet erg haar best
dat ervaren de bewoners en de vrijwilligers doen de rest.
Koffie drinken, spelletjes en nog meer.
Iedereen komt altijd weer.
Hiep hiep hoera voor het bestuur,
die met zoveel enthousiasme en vuur
ons laat delen in de vreugd.
Dat doet heel Barchem deugd.


Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem