KOFFIE PRAÖTJE
juni 2012

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerry Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij augustus-nummer: 15 juli 2012

Van het bestuur
De feestavond als bedankje voor alle vrijwilligers staat op 14 juni gepland. Alle betrokkenen hebben inmiddels de uitnodiging ontvangen en we hopen dan ook dat velen van de uitnodiging gebruik zullen maken zodat het een gezellig avond zal worden. Ook dit keer hopen we weer een leuk programma te mogen presenteren met natuurlijk een hapje en een drankje.

De kledingverkoop door de gezusters Masselink wordt al bijna een traditie. Op 2 april waren ze weer aanwezig met de nieuwe voorjaars/zomer collectie. In de herfst willen de dames graag terugkomen om de herfst/winter collectie te showen en natuurlijk voor de verkoop.

Kunstroute met Pasen
Pasen ligt al weer een tijdje achter ons. Vanaf zaterdagmiddag 7 april kon men terecht in De Woonplus als expositieruimte voor de Paasdagen. Dit keer hadden we 3 exposanten: Hanneke Rappel, Lineke Bosch en Riet Karstel ( Mevr. Karstel exposeerde ook in april en mei in de Woonplus). De expositie werd bezocht door ruim 400 bezoekers en is dan ook prima verlopen.

Woensdagavond 2 mei werd er door de dames Annelies Jimmink en Ageeth Klein Geltink een diapresentatie gehouden over de verschillende tuinen in Barchem. Het is een leuke avond geworden die zeer gewaardeerd werd en door ons grote scherm bijzonder mooi werd weergegeven.

Buurtvereniging de Vrochterhoek heeft op zaterdag 12 mei het boek: " Ik wet waor oew huus woont" uit handen van voorzitter Rob Wanschers overhandigd aan Aaltje Ligtenbarg in de koffiekamer van Het Station. Tien jaar na uitgifte van het eerste boek is dit het tweede inmiddels geactualiseerde versie van het boek. Het geeft een compleet beeld van de laatste bewoners van de bijna 90 woningen en boerderijen bevattende buurt "de Vrochterhoek" en omstreken. Er staan o.a. 233 foto's van woningen en boerderijen in met daarbij de beschrijving van de huidige bewoners.

Het filmhuis heeft alweer zijn laatste avond gedraaid voor de zomer. Op 6 september zal de volgende filmavond zijn.

De nieuwe bewoners op de vrijgekomen appartementen zijn reeds gearriveerd.
Rita Asselman, secretaris

Van de bewoners
Allereerst wil ik van harte welkom heten de nieuwe bewoners op de Woonplus, te weten Eppie en Gerda Teunissen op 4D en Gerrie Goorman op 4S. We hopen dat zij zich gauw thuis zullen voelen in onze gezellige gemeenschap.
't Leuke van ons Koffiekoortje is dat je daardoor allerlei kinderliedjes gaat herinneren. Soms ben ik een regel kwijt, maar die schiet me dan later wel weer te binnen. Feestelijk was de traktatie van de familie Morgenstern de laatste keer, in verband met hun 50 jarig huwelijk.
De films: De Speech van de koning en de Ganzenhoedster waren heel erg goed en leuk. Ook mooi waren de dia´s over de tuinen en erven in het buitengebied van Barchem.
De kunstroute werd dit jaar zeer druk bezocht, mede door het mooie weer.
Alle activiteiten lopen goed en worden ook door mensen van buiten´t Station vaak druk bezocht. Helaas breken straks weer de stille maanden juli en augustus aan. Maar eerst komen er nog een reisje van de Soos en de picknick van de Zonnebloem.
De heer Wanschers bood 12 mei een prachtig fotoboek aan over de Vrochterhoek. Er wordt druk in gebladerd.
Bij deze allemaal een mooie en gezonde zomer toegewenst .
Thea de Wolf

Wisselexpositie
In de maanden juni / juli exposeert "jong talent" uit Barchem. Een aantal dames volgen een cursus aquarelleren via de Vrouwen van Nu onder leiding van mevrouw Diny Isaaks uit Markelo. Na vier cursussen, gaat de een het wat beter af dan de ander. Maar ieder op zijn eigen manier, zet toch al leuke dingen op papier. Je ziet vooruitgang, zachtjesaan krijgen ze meer lef. Eerst wil je alles te strak, maar een aquarel moet juist losjes zijn, een veeg hier of daar maakt het soms net wat speelser. Op 30 mei wordt er door Barbara een selectie gemaakt voor de expositie.
Gerry Nijhof

De Stamtafel
Op 6, 13, 20 en 27 juni en 4, 11, 18 en 25 juli staan de spelletjes weer klaar.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 44 16 43

Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag 8 en 22 juni en 6 en 20 juli van 14.00 tot 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 44 12 64

Biljartclub "Het Station"
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 44 12 78

Jeu de Boules
Op dinsdag- en donderdagmiddag komen de deelnemers bij elkaar om dan mét en tegen elkaar te spelen. Belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen.
Margreet Arendsen Raedt, coördinator, tel. 441 264

Pas op voor smoesjes!
Een vreemde aan de deur die zegt dat hij een monteur is of van de bank? Of een onbekend kindje dat uw wc of telefoon wil gebruiken?
Pas op! Het kan een dief zijn.
De politie waarschuwt voor oplichters.
Drie gouden tips
1. Geef nooit uw bankpas en-of pincode aan een vreemde.
2. Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten staan en sluit de buitendeur, terwijl u haalt wat u wilt.
3. Vraag meteropnemers en reparateurs naar hun legitimatie. Controleer deze goed. Vertel direct dat u met het bedrijf gaat bellen en doe dit ook echt. Sluit de deur, terwijl u belt


Wist u dat ……………………………… ???????
……… oud papier op maandag 4 juni en maandag 2 juli weer wordt opgehaald?
……… het telefoonnummer van Sensire, 0900 8856 dag en nacht bereikbaar is?
……… het telefoonnummer Centrale Meldpost Vrijwilligershulp 254 444 is?
……… het koffiekoor en de bejaardensoos na de zomervakantie worden hervat?
……… het WMO-loket Markt 3 Lochem geopend is op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur telefoonnummer 0573 289222

Vrije tijd, die nooit verveelt,
is de tijd die je met een ander deelt.

Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem